Jste zde

23.2.2024

Slovo starostky

Vážení čtenáři,

čas mezi 20. prosincem loňského roku po únorovou uzávěrku tohoto čísla Kunratického zpravodaje byl pro mě nejtěžším obdobím od mého zapojení do činnosti radnice na konci roku 1989. Bylo to období boje o zachování areálu Kunratického zámku jako celku ve vlastnictví hlavního města Prahy svěřenému do správy naší městské části. V polovině února, kdy píšu tento článek, se stále jednalo, ale jsme si vědomi, že naše šance na získání zámku se rychle vzdaluje. Naše malá městská část nemůže soupeřit se soukromým kapitálem. Česká republika zcela rezignovala na sliby bývalých ministrů kultury převést zámek do naší správy bezúplatně. Doufám, že když se nám nákup zámku nepodaří, nový majitel s ním bude mít ty nejlepší úmysly. Podrobný článek o dění kolem zámku v tomto období naleznete uvnitř tohoto čísla Kunratického zpravodaje. Chci Vám všem, kteří jste mě podpořili, a nebylo Vás málo, za tu podporu poděkovat. Moc jste mi pomohli. Děkuji Vám.

Také chci poděkovat Petrovi Mozolovi, který se velmi rychle zapojil do své nové role zastupitele Kunratic a s kolegou Adamem Vízkem dotáhli projekt rekonstrukce záhlaví studny a jejího okolí na Kostelním náměstí do stavu hodného umístění na historickém náměstí.

Už jsme vybrali projekční kancelář, která zpracuje projektovou dokumentaci pro výběr zhotovitele dostavby sportovní haly v Základní škole Kunratice. Každým dnem očekáváme stavební povolení na výměnu oken a na zateplení Mateřské školy Kunratice. Zároveň se již plně rozeběhla stavba nové budovy zázemí fotbalu. Je vidět, že v tomto roce se nudit určitě nebudeme a Kunratice zase posuneme o kousek dál.

Lenka Alinčová
 

 

Vyskočit nahoru