Jste zde

14.2.2022

Slovo starostky

Vážení čtenáři,

nejprve mi dovolte poděkovat všem, kteří nám poslali krásná vánoční a novoroční přání. Ono to zdraví a štěstí v roce 2022 budeme všichni skutečně moc potřebovat. Přes všechna přání pandemie ještě neskončila a celkově nás čeká velmi náročný rok. Velká inflace útočí na naše peněženky. To omezí i naše radniční naplánované výdaje. O tom všem píšu v samostatném článku o rozpočtu. Do toho nás čekají komunální volby, které jsou náročné především pro státní správu (úřad). Organizace voleb do zastupitelstva na naší radnici, ale i na Magistrát je velmi náročná na čas i na lidský potenciál.

Z důvodu rostoucích cen za energie vláda ČR rozhodla o navýšení příspěvku na bydlení. Týká se to především seniorů a zdravotně postižených. Žádost o příspěvek se musí v případě obyvatel Kunratic podat na Úřadu práce ČR, Novodvorská 803. V případě problému se neváhejte obrátit k nám na radnici, kde Vám paní Katrin Chalupová (tel. 244 102 210) vytiskne potřebný formulář a pomůže Vám jej vyplnit. Stačí se k ní telefonem objednat.

Ráda bych upozornila na některé články v tomto čísle Kunratického zpravodaje, které Vás budou informovat o výletech seniorů, o již pravidelné novoroční rubrice „Ohlédnutí“, tj. o tom, co důležité se v Kunraticích v posledním roce událo, i na rozhovor se zakladatelem Domovů-penzionů pro seniory i Alzheimer center Borisem Šťastným. Obyvatele Zeleného údolí jistě potěší posun v řešení pozemkových problémů, a tím i naděje na opravu rozbitých komunikací a chodníků.

Na závěr Vám všem chci popřát hodně štěstí, zdraví a úspěchů v roce 2022.

Lenka Alinčová

Vyskočit nahoru