Jste zde

21/09
2021

Výlety pro seniory v roce 2021

Výlety pro seniory

Co nás letos čeká? Jsou to již v loňském roce s cestovní kanceláří CK2 smluvně zajištěné a odložené zájezdy. Zajištěna je doprava moderními autobusy, které jsou vybaveny bezpečnostními pásy pro cestující, kvalifikovaný průvodce, vstupné a cestovní pojištění. Pečlivě prostudujte nabídku a program výletů a vybrali si ty, na které Vám budou skutečně stačit síly.

Seznam zájezdů:

  • 31. srpna -  Vyrazíme do Třeboně, kde si prohlédneme zámek s parkem, centrum města, seznámíme se s více než 600 let starou historií vaření piva v jednom z nejstarších pivovarů na světě a na závěr se zajedeme podívat ke slavné Schwarzenberské hrobce. Tento výlet bude fyzicky náročnější. Zájezd je již z loňského roku zcela vyprodán.
  •  7. září  - Navštívíme schwarzenberský zámek Orlík s rozlehlým anglickým parkem, po hladině Orlické přehrady doplujeme výletní lodí k naší druhé zastávce, hradu Zvíkov. Z jeho hradeb nás čekají překrásné vyhlídky na Vltavu a Otavu a rovněž i na jejich soutok. Na hradě si prohlédneme Královský palác s Hlízovou věží a expozici místních archeologických nálezů. 
  • 14. září  - Zahájíme exkurzí do sklárny Slavia v Novém Boru, kde budeme mít možnost zblízka sledovat ruční výrobu skla, návštěvou místního sklářského muzea a návštěvou hradu Sloup, který je postaven na rozlehlé plošině na výše než 30 metrů vysokém pískovcovém suku. Tečkou výletu bude procházka u Panské skály, známé z pohádky Pyšná princezna. 
  • 21. září - Ukončíme sezonu na zámku Zbiroh, který vznikl na sklonku 12. století jako nejstarší české šlechtické sídlo. Zvláštností jsou původně románsko-gotická věž, která je nejstarší samostatně stojící hlásnou věží u nás, i nejhlubší studna v Evropě. Pak se přesuneme do cisterciáckého kláštera Plasy a navštívíme budovu bývalého pivovaru se stálou expozicí stavitelství, která je součástí Národního technického muzea. 

Pravidla výletů pro seniory

Pravidla pro objednávání výletů se nemění. 

Prodej výletů bude zahájen v pondělí 12. července v 8 hodin ve velké zasedací místnosti v přízemí kunratické radnice, a to formou vyplněných závazných přihlášek, které budou k dispozici na místě. V dalších dnech budou přihlášky u sekretářky paní Lucie Nejedlé v 1. poschodí. 
V týdnu od 12. do 16. července si senioři mohou vybrat pouze dva výlety. Zbytek neprodaných zájezdů si budou moci senioři doobjednat až od pondělí 19. července od 8 hodin. Jinak zůstávají pravidla výletů stejná jako v minulých letech.

  • Seniorem je občan s trvalým bydlištěm v Kunraticích, který dovršil věk 60 let. 
  • Kapacita zájezdového autobusu je omezená na maximum 49 výletníků. 
  • Senioři budou zapisováni na výlet dle pořadí, v jakém se přihlásí a zaplatí spoluúčast na Úřadu MČ Praha-Kunratice. 
  • Při naplnění kapacity autobusu, budou další zájemci zapisování jako náhradníci. • Účastníci výletu se budou finančně podílet na ceně výletu spoluúčastí ve výši 100 Kč/1 osoba. 
  • Peníze na spoluúčast budou vráceny v případě, že za účastníka výletu pojede náhradník. 
  • V případě zrušení výletu budou peníze účastníkům výletu vráceny. 
  • Účastníci zájezdu se budou řídit hygienickými pravidly vyhlášenými v době konání zájezdu (očkování, testy apod.) 
Vyskočit nahoru