Jste zde

15/01
2018

Charitativní běh v základní škole přinesl rekordní částku

Charitativní běh ZŠ Kunratice přinesl rekordní částku projektu Konta Bariéry – téměř 200 tisíc korun

/Praha, 9.ledna 2018/ - Téměř 200 tisíc korun se podařilo shromáždit žákům a pedagogům Základní školy Kunratice z Prahy 4 během charitativního běhu v rámci projektu Run and Help, který každoročně pořádá Konto Bariéry. Škola tak podpořila celkem čtyři děti s různými zdravotními handicapy. Setkání s příjemci pomoci se uskutečnilo před Vánoci.

 Děkuji všem, kteří se na tomto charitativním běhu podíleli a kteří  se ho zúčastnili 

Ivan Hýža

Run and Help neboli Běhání, které pomáhá je šňůra charitativních běhů, do níž se mohou zapojit jednotlivci i skupiny, například školy, školky i firmy. Peníze, které běžci věnují, pomohou lidem se zdravotním postižením. V roce 2017 se do projektu zapojilo přes 70 skupin z celé České republiky. Vybralo se přes 1,3 milionu korun pro děti s handicapem. Projekt běží pod záštitou pražské primátorky Adriany Krnáčové.

ZŠ Kunratice běh zorganizovalo na Den dětí – 1. června 2017. Konto Bariéry z jeho výtěžku podpořilo celkem čtyři lidi s handicapem. Dvouletý Kryštof získal speciální vozík, který je schopen sám ovládat, pětiletá Boženka může využívat stropní závěsný systém, který usnadňuje manipulaci s tělesně postiženým. Devítiletý David má nová sluchadla a sedmnáctiletá Nikol si mohla pořídit odlehčený vozík. Žáci a pedagogové se s příjemci pomoci setkali 14. prosince 2017.

„To, co se podařilo žákům a pedagogům ZŠ Kunratice nám všem v nadaci doslova vyrazilo dech. Vybraných 190 181 korun předčilo všechna očekávání. Je to nejvyšší vybraná částka v historii projektu Run and Help. Mám radost, že se z původně malé akce podařilo během tří let vybudovat tak úspěšný projekt,“ říká Božena Jirků, ředitelka Konta Bariéry.

Jsem opravdu rád, že žákům naší školy není lhostejný osud lidí s postižením. Pomoc druhým a pokora jsou vlastnosti, které jsou pro život velmi podstatné. Snažíme se o to, aby to naši žáci chápali a vzali za své. Setkání s konkrétními příjemci pomoci byl pro ně i pro nás obohacující emotivní zážitek. Rádi jsme prostřednictvím Konta Bariéry pomohli,“ říká Vít Beran, ředitel ZŠ Kunratice.

Projekt Run and Help organizuje Konto Bariéry každoročně. Čtvrtý ročník se proběhne v květnu 2018.

Důležité informace

Konto Bariéry - Od roku 1992 stěžejní projekt Nadace Charty 77, je první a dosud jedinou kontinuální sbírkou, které se více než dvacet let účastní desetitisíce dárců - svým pravidelným měsíčním příspěvkem pomáhají naplňovat a financovat program Konta Bariéry. Díky nim Konto Bariéry rozdělilo stovky miliónů korun a podpořilo tisíce projektů na zlepšení života lidí s handicapem a jejich plnohodnotné zapojení do společnosti.

http://www.kontobariery.cz

Projekt Run and Help - Run and Help neboli Běhání, které pomáhá, je projekt Konta Bariéry. Jedná se o šňůru charitativních běhů, do níž se mohou zapojit jednotlivci i skupiny, například školy, školky, firmy, úřady, spolky ale i parta kamarádů nebo sportovní oddíl. Peníze, které běžci věnují, pomohou lidem se zdravotním postižením. Podstata projektu je jednoduchá – za každý uběhnutý kilometr, kolečko nebo ovál zaplatí každý účastník domluvenou částku. Účastníci si také sami mohou určit, komu bude jejich pomoc adresována.

https://www.kontobariery.cz/Projekty/Run-and-Help.aspx

ZŠ Kunratice

http://www.zskunratice.cz/

Petra Seberová

komunikace a PR

Konto Bariéry

Vyskočit nahoru